Kapat

WhatsApp’ta gönderilen mesajı silme işlemi Nasıl Yapılır?

Anasayfa Nasıl Yapılır? WhatsApp’ta gönderilen mesajı silme işlemi Nasıl Yapılır?

WhatsApp’ta gönderilen mesajı silme işlemi Nasıl Yapılır. Yanlışlıkla gönderdiğimiz mesajı nasıl silebiliriz.

Merhaba arkadaşlar. Nasıl yapılır yazılarımızdan bu kez WhatsApp’ta gönderilen mesaj nasıl silinir konusuna değineceğiz. Bildiğiniz üzere WhatsApp her geçen gün yenilik getirmeye devam ediyor. Son getirdiği yeniliklerden biriside karşı tarafa gönderdiğiniz mesajı silebilme özelliği. Yani yanlışlıkla listeden başka bir arkadaşınıza mesaj gönderdiniz ve bu mesajında arkadaşınızın görmemesini istiyorsunuz. İşte tamda burada devreye giren bu özellikle gönderdiğiniz mesajı silmenize yarıyor. Bize göre burada WhatsApp’ın atladığı bir nokta var. Mesajı sildiğiniz de hem kendi ekranınızda hemde karşı taraftaki arkadaşınızın ekranında mesajın yerine mesajın silindiğine dair uyarı veriyor. Mesajı sileceksen neden uyarıyı gösteriyorsun değil mi?

Ayrıca şunu da belirtmekte fayda var. Gönderdiğiniz mesajı karşı taraf görmeden silmeniz gerekmekte aksi taktirde görüldükten sonra silmeniz bir şeyi ifade etmeyecektir.

 

Şimdi Mesaj silme işlemini nasıl yapacağız buyurun birlikte bakalım.

Öncelikle WhatsApp’ın en son güncellemeyi aldığınızdan emin olun. Bu özelliği çalışabilmesi için hem sizin hemde karşı tarafın en son güncellemeye sahip olması gerekmektedir.

Örneğin yanlışlıkla veya gönderdiğiniz mesajdan son anda karar değiştirip vazgeçtiniz. Gönderdiğiniz metin, resim, video veya dosya olabilir.Bu durumda mesajı silmek için, gönderilen mesajın üzerine basılı tuttuğunuzda üst kısımda çıkan çöp kutusuna basıyoruz. Daha sonra ekrana çıkan uyarı penceresinde “HERKESTEN SİL“, “İPTAL” , “BENDEN SİL” gibi seçeneklerle karşılaşacaksınız.

Bu kısımda “BENDEN SİL” dediğinizde mesajı sadece kendi pencerenizden silecektir. Karşı taraftan ve kendi pencerenizden silmek için “HERKESTEN SİL” demeniz gerekiyor. İşlemi yaptıktan sonra kendi ekranınızda “Bu mesajı sildiniz” mesajı arkadaşınızın ekranında ise “Bu mesaj silindi” uyarı mesajı görüntülenecek.

Not: Gönderdiğiniz mesaj  resim, video gibi medya içeriyorsa telefonunuzdan da silinmesini istiyorsanız “Medyayı telefonumdan sil” seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor.

Arkadaşınızı mesaj yerine  sadece uyarı mesajını görecek. Buda ne kadar doğru aşağıdaki yorumlardan düşüncenizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki yazıyı okuyun:
Facebook’tan Anket oluşturma Özelliği!

Facebook'tan Anket oluşturma Özelliği Fcebook'tan yeni bir yenilik daha. İnstagram, WhatsApp gibi popüler sosyal medya uygulamalarına getirilen yeniliklerin ardından Facebook...

Kapat